persoonlijk advies?
Bel ons: 06-13 25 99 56

Pilgrim Fathers Wandeling

Pilgrim Fathers Wandeling

Ontdek het verhaal van de Pilgrim Fathers!

Wat hebben 9 Amerikaanse presidenten en de Hollandse stad Leiden met elkaar te maken? Misschien meer dan u denkt en in onze Pilgrim Fathers rondleiding vertellen wij u graag hoe dat zit.

In deze stadswandeling gaan wij met u terug naar het Leiden van begin 17e eeuw. In die tijd ontvluchtte een groep van ongeveer 100 mannen, vrouwen en kinderen Engeland, Zij hadden zich afgescheiden van de Staatskerk en werden daarom onderdrukt. Later zouden zij bekend komen te staan als de Pilgrim Fathers. In Leiden vonden ze werk, scholing maar vooral vrijheid om hun geloof uit te oefenen.

Onze rondleidingen zijn Corona Proof

Wij staan te popelen om u vanaf 1 juni weer rond te leiden door onze prachtige stad! Uiteraard doen wij dit binnen de bestaande maatregelen van de overheid en het RIVM. Om uw rondleiding zo gezellig en veilig mogelijk te laten verlopen sturen wij u vooraf ons Corona protocol toe. Ook hanteren wij een beperkte groepsgrootte.

Maar tijdens de wandeling doen we natuurlijk ook de vele beroemde Leidse monumenten aan als de Latijnse School en het Academiegebouw. Kom mee en bekijk Leiden door de ogen van de Pilgrim Fathers.

Extra leuk tijdens het Pilgrim Fathers Jaar!

Hoe hebben deze mensen Leiden destijds meegemaakt en welke herinneringen namen ze mee toen ze in 1620 met de Mayflower naar Amerika voeren en daar bekend zijn geworden als de founding fathers van de VS?

In Leiden zijn er tal van “sporen” van de Pilgrims terug te vinden, en locaties die aan hen herinneren, zoals De Waag, waar zij voet aan wal zetten, en het gebied rondom de Pieterskerk, waar de meeste van hen woonden.

Ga mee op deze boeiende reis en ervaar hoe het belang van Leiden tot ver over de landsgrenzen heeft gestrekt. Het wordt een wandeling met verrassende feiten en leuke anekdotes.

Deze rondleiding bevat meerdere thema’s, na 1,5 uur voelt u zich Pilgrim Fathers expert. Wij kunnen uw stadswandeling ook verzorgen in het Engels, Duits en Frans.

  • Tijdsduur: 1½ uur
  • Prijs: €11,75 per persoon (excl. BTW) (minimaal zes personen)
  • Tijdstip: Elke gewenst tijdstip
  • Startpunt: Vanaf elke gewenste locatie in het centrum

Bent u met minder dan 6 deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

€11,75 p.p. (excl. BTW) vanaf 6 personen 1,5 uur

Hier kunt uzelf een beoordeling van onze tours achterlaten

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Contact