persoonlijk advies?
Bel ons: 06-13 25 99 56

75 Jaar Bevrijding Wandeling Leiden

75 Jaar Bevrijding Wandeling Leiden

Ontdek Leiden ten tijde van de oorlog en bevrijding

In het kader van 75 jaar bevrijding nemen onze gidsen u graag mee op een indrukwekkende reis langs het oorlogsverleden van de stad Leiden. Tijdens deze rondleiding vertelt uw gids over bijzondere en vaak heftige verhalen bij de Leidse locaties die onlosmakelijk verbonden zijn met de oorlog. 75 jaar na de bevrijding is de geschiedenis van de oorlog op veel plekken in Leiden nog altijd aanwezig.

Onze rondleidingen zijn Corona Proof

Wij staan te popelen om u vanaf 1 juni weer rond te leiden door onze prachtige stad! Uiteraard doen wij dit binnen de bestaande maatregelen van de overheid en het RIVM. Om uw rondleiding zo gezellig en veilig mogelijk te laten verlopen sturen wij u vooraf ons Corona protocol toe. Ook hanteren wij een beperkte groepsgrootte.

Wie denkt dat Leiden ongeschonden door de Tweede Wereldoorlog is gekomen heeft het mis. Zo kreeg Leiden eind ’44 nog de volle lading toen Engelse bommenwerpers hun doel misten en hun dodelijke vracht op de wijk naast het station uitstortten.

Leiden heeft ook een link met het begin van de oorlog. Zo is Marinus van der Lubbe de man die van het leggen van de Rijksdagbrand verdacht werd in Leiden geboren en wordt hij hier nog altijd herdacht. De nabijheid van militair vliegveld Valkenburg heeft ook zijn uitwerking op Leiden gehad.

Deze rondleiding bevat meerdere thema’s, na 1,5 of 2 uur voelt u zich Leiden expert.
Wij kunnen uw stadswandeling ook verzorgen in het Engels, Duits en Frans.

  • Tijdsduur: 1½ uur
  • Prijs: €11,75 per persoon (excl. BTW) (minimaal zes personen)
  • Tijdstip: Elke gewenst tijdstip
  • Startpunt: Vanaf elke gewenste locatie in het centrum

Bent u met minder dan 6 deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

€11,75 p.p. (excl. BTW) vanaf 6 personen 1,5 uur

Hier kunt uzelf een beoordeling van onze tours achterlaten

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Contact